Strona 1 z 1
Battle for Wesnoth
Napisano 29 marzec 2008 - 14:40
Hm... Pragnę wam przedstawić wspaniałą strategię turową z elementami RPG, niezajmującą dużo miejsca i całkowice darmową (a na dodatek po polsku).
Werble proszę.... Chodzi o... "Battle for Wesnoth"!
Single, multi na 3 serwerach... cud, miód i maliny...
A wszystko tutaj: http://www.wesnoth.org/
Werble proszę.... Chodzi o... "Battle for Wesnoth"!
Single, multi na 3 serwerach... cud, miód i maliny...
A wszystko tutaj: http://www.wesnoth.org/

Napisano 29 marzec 2008 - 14:48
Gra jest świetna, a na dodatek darmowa. Można poszaleć po sieci na oficjalnym serwerze, rozgrywka jest wciągająca i mimo że gra turowa przez siec gra się bardzo przyjemnie. Polecam.

Wróciłem xD
Fan Club
Należę do FAN CLUBU Rangramila i „Nie, bo TAK!”
Napisano 22 kwiecień 2008 - 17:08
Szacun dla twórców!
Wszystko poza obrazkami jednostek to cud, miód. Tylko czemu zawszę przegrywam? xD I szukam chętnych do gry, na PW pisać jak cuś
.

,,A teraz Cię zjem i zaśpiewam piosenkę o wesołym brzuszku. Ach mój brzuszek..."
"No cóż ,widzisz,jest ich czworo,i to w zasadzie wszystko ,co do czego mogą się kiedykolwiek zgodzić.Nie potrafią się nawet zgodzić,czy chce im się szczać,nie mówiąc o wyborze nocnika,do którego mają naszczać.
Jestem harcorem ;)
Napisano 01 marzec 2012 - 16:38
Gram od jakiegoś czasu (trochę dłuższego) na wersji 1.8.5.
Gierka przyjemna, jak to bywa z taktycznymi grami z elementami cRPG i strategii. Pikselowata grafika 2D na heksach nawet ładna dla oka, choć teren mógłby miejscami wyglądać lepiej.
Do partyjek dobra, ale wciąż ciężko mi rozgryźć inną frakcję niż Rebelianci.
Gierka przyjemna, jak to bywa z taktycznymi grami z elementami cRPG i strategii. Pikselowata grafika 2D na heksach nawet ładna dla oka, choć teren mógłby miejscami wyglądać lepiej.
Do partyjek dobra, ale wciąż ciężko mi rozgryźć inną frakcję niż Rebelianci.
Napisano 01 marzec 2012 - 20:46
Napisano 25 kwiecień 2012 - 11:19
Polecam grę tym, którzy jeszcze nie zagrali, sam gram długi czas (poznałem ją, jak brat bawił się Linux'em kilka lat temu
). Jest już wersja 1.10.2, grafika MOCNO poprawiona.
Oczywiście muszę was zaprosic na oficjalna polską stronę tej gry: wesnoth.com.pl. Jak ktoś lubi grę Multiplayer to na stronie milites.pl często sa turnieje (jest to strona nie tylko o Wesnoth przy okazji).
Oczywiście muszę was zaprosic na oficjalna polską stronę tej gry: wesnoth.com.pl. Jak ktoś lubi grę Multiplayer to na stronie milites.pl często sa turnieje (jest to strona nie tylko o Wesnoth przy okazji).
Strona 1 z 1

Logowanie
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź