Forum Game Exe: Achaja. Tom 1 - Forum Game Exe

Skocz do zawartości

Achaja. Tom 1

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Eni Ikona

• Oficer
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1393
  • SkądWarszawa
  • KlasaŻołnierz

Odznaczenia
Złoty LewSztandar KsięgiSztandar ZwojuAnioł NawróconychSerce Wytrwałych

Napisano 16 luty 2012 - 23:41

Zapraszam do zapoznania się z recenzją książki "Achaja. Tom 1"!

Nie ma chyba osoby w całym polskim światku fantasy, która nie znałaby tytułu jednej z poczytniejszych trylogii, jaką jest "Achaja". Sama spotkałam się z nią już wiele lat wcześniej i zrobiła na mnie na tyle dobre wrażenie, że po dość długim czasie postanowiłam do niej wrócić. Czy teraz, po ponownej lekturze pierwszego tomu, również mogę stwierdzić, że jest na tyle dobrze i ciekawie napisana, że gorąco polecam powrót do niej oraz przeczytanie, jeśli ktoś do tej pory jeszcze tego nie zrobił? Myślę, że zaraz się o tym przekonamy.... Czytaj dalej!

Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!

Dołączona grafika

Chcesz dołączyć do REDAKCJI GAMEEXE? Jestem tutaj po to, by Ci w tym pomóc. Po więcej informacji zapraszam na PM.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Jezid Ikona

• Giermek
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 129
  • KlasaRycerz

Odznaczenia
Biały Konsul

Napisano 17 luty 2012 - 00:17

Zan i Sirius, przedni duet - ciągnie całą trylogię. Do Mereditha nie przekonały mnie powroty do lektury, więc podejrzewam, że nic mu nie pomoże - przefilozofowany. Wszystko się ładnie splata w finale, ale nie widzę powodu żeby tak męczyć czytelnika. Sama Achaja to świetna postać, niestety przesadzona - szczególnie po uzyskaniu umiejętności metamorfozy. Czyli zasadniczo bardzo podobne wrażenia. Jedno zastrzeżenie co do recenzji - czy te spojlery są konieczne? Nowe pokolenia ciągle trafiają na GE, więc na pewno nie wszyscy czytali.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Eni Ikona

• Oficer
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1393
  • SkądWarszawa
  • KlasaŻołnierz

Odznaczenia
Złoty LewSztandar KsięgiSztandar ZwojuAnioł NawróconychSerce Wytrwałych

Napisano 21 luty 2012 - 11:10

Hej, sam zapodałeś więcej spoilerów niż ja w całej recenzji :D
Dołączona grafika

Chcesz dołączyć do REDAKCJI GAMEEXE? Jestem tutaj po to, by Ci w tym pomóc. Po więcej informacji zapraszam na PM.

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Cethin skin by Eric Colon.