Forum Game Exe: Drakensang: The River of Time - pierwsze wrażenia - Forum Game Exe

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Drakensang: The River of Time - pierwsze wrażenia

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Iluvatar Ikona

• Adept drogi sztyletu
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 412
  • KlasaZabójca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 21 wrzesień 2010 - 22:02

Jak w temacie, jak wam się podoba druga część niemieckiej produkcji? :)

Co prawda dopiero zacząłem grać, ale pierwsze wrażenie jest bardzo przyjemne.
Graficzka cieszy oko, ciekawe krajobrazy, wciągająca fabuła (przynajmniej na początku jest interesująca, zobaczymy co będzie dalej), jednak mam też pewne zastrzeżenia, a mianowicie:

* Walka - tak naprawdę nic się nie zmieniło w stosunku do pierwszej części, nadal to bardziej wygląda jak smyranie mieczem przeciwnika niż jakiś efektowny pojedynek, gdyby nie zdolności specjalne to można by umrzeć z nudów.
* Bajkowość - wydaję mi się że jest lepiej niż to wyglądało w pierwszej części, ale mimo wszystko nadal trochę za bardzo bajkowe. Mimo to przyjemnie się patrzy na te krajobrazy ;)
* Kamera - trochę irytuję na początku, ale po pewnym czasie można się przyzwyczaić. ;)

Spoiler

Dołączona grafika

"Największą mądrością i siłą jest uznanie siły drugiego człowieka. Jedynie słabi poszukują w innych słabości"

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Dalerius Ikona

• Służący rycerza
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 54
  • KlasaRycerz
  • W Faerun GameDalerius

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 22 wrzesień 2010 - 09:12

Hmm a dialogi są nadal grzeczne?

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Iluvatar Ikona

• Adept drogi sztyletu
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 412
  • KlasaZabójca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 22 wrzesień 2010 - 12:20

Z tego co na razie zauważyłem to tak, dialogi są grzeczne, nie ma wulgarnych wypowiedzi, ale moim zdaniem to akurat jest dobre. Później się dziwimy że dzieciaki w szkołach znają głównie słowa takie jak "o kur.. , ja pier***" etc. :P

Szczególnej agresji w tych dialogach też nie zauważyłem także jak już mówiłem taki klimat bajkowy, zarówno w oprawie graficznej jak i w rozmowach.
Dołączona grafika

"Największą mądrością i siłą jest uznanie siły drugiego człowieka. Jedynie słabi poszukują w innych słabości"

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Taramelion Ikona

• Biały Mag
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 5589
  • KlasaMag Żywiołów

Odznaczenia
Złoty LewSztandar KsięgiSztandar ZwojuCzujne OkoKsiężyc TalentuBerło Tworzenia
Sztandar PorządkuTarcza ChwałyAnioł NawróconychSerce WytrwałychStalowe DłonieKrwawa Łza

Napisano 22 wrzesień 2010 - 13:11

Wyświetl postUżytkownik Iluvatar dnia 22 wrzesień 2010 - 12:20 napisał

Później się dziwimy że dzieciaki w szkołach znają głównie słowa takie jak "o kur.. , ja pier***" etc. :P

No wydaje mi się że w tym temacie akurat gry mają marginalny wpływ. :)
Dołączona grafika

Bazinga!

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Iluvatar Ikona

• Adept drogi sztyletu
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 412
  • KlasaZabójca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 22 wrzesień 2010 - 19:29

Wyświetl postUżytkownik Taramelion dnia 22 wrzesień 2010 - 13:11 napisał

No wydaje mi się że w tym temacie akurat gry mają marginalny wpływ. :)

Czy ja wiem czy marginalny? :P
Widziałeś teraz grę w której nie bluzgają? A kto teraz nie gra w gry? :P
Na pewno to nie jest tylko wina gier, ale poniekąd gry też na to wpływają.
Dołączona grafika

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Lionel Ikona

• Legenda Gildii
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 4586
  • SkądPoznań (Chartowo)
  • KlasaZabójca
  • W Faerun Gamebyło się, ale mnie zabili

Odznaczenia
Złoty LewSztandar KsięgiSztandar ZwojuCzujne OkoZieleń WiedzyKielich Wiedzy
Serce WytrwałychStalowe Dłonie

Napisano 23 wrzesień 2010 - 11:16

Simsy 3 :P
Lionel
słucha...
|| Lionel czyta... || Lionel gra... || Lionel ogląda...
muzyka dzieciństwa || PS3 is better than problematic Xbox! || aktualny dzwonek telefonu || najnowsze muzyczne odkrycie || wzruszająca historyjka

Dzieci, uczcie się języków!/Children, learn languages​​!/Дети, учатся языках!/Kinder, lernen Sprachen!

I'm a plague rat & MoonChild in Army of Love.

Dołączona grafika Snap-Snap-Snap Biah!

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Iluvatar Ikona

• Adept drogi sztyletu
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 412
  • KlasaZabójca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 02 listopad 2010 - 09:52

Grę ukończyłem, myślę że ogólnie jest ona lepsza od pierwszej części, jednak nie wciągnęła mnie tak jak np. Dragon Age.
Zwykle gdy zasiadam do nowego cRPG to potrafię siedzieć i z zaciekawieniem czekać na rozwój wydarzeń, w tym przypadku tak nie było. Niby fabuła jest ciekawa, ale czegoś mi tutaj brakowało.
Trochę pograłem, krótka przerwa, a po jakimś czasie wracałem żeby dokończyć grę, w końcu jak się za coś biorę to muszę to skończyć :P

Mówiąc w największym skrócie, rewelacji nie ma.
Dołączona grafika

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   VL Ikona

• Krwiopijca
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1420
  • SkądNowy Targ
  • KlasaWampir

Odznaczenia
Sztandar SzalonychGryf

Napisano 12 maj 2011 - 20:02

Dwójka godnie prezentuje to co pokazała pierwsza część. Fani jedynki z pewnością się nie rozczarują. A komu nie spodobała się jedynka, nie ma co tu szukać. Wielkich zmian nie znajdzie. Graficznie polepszenie względem jedynki. Walka jedynie zrobiła się jakaś taka bardziej...chaotyczna. Ciosy wyprowadzane są jakoś...nienaturalnie szybko. Zapewne miało to upiększyć walkę na zasadzie atak-parowanie-atak, ale nie wyszło to najlepiej. Więcej grzechów gry nie pamiętam.
Jestem Wampirem.
Jestem jedynym istniejącym Bogiem.
Jestem dumny z tego, iż żeruję na ludziach i oddaję honor moim zwierzęcym instynktom.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Iselor Ikona

• Służący rycerza
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 26
  • SkądŁódź
  • KlasaRycerz

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 05 październik 2011 - 14:56

Gram co prawda od...hmm....wczoraj?:D Ale wrażenia na plus. Zaznaczam że mam wersje z Almanachu Klasyki i NIE grałem w poprzednika czyli The dark Eye. Ale póki co jestem urzeczony. Dla mnie, człowieka wychowanego na Might and Magic, Diablo, Baldurach i Icewind Dale ten tytuł jest powrotem do przeszłości. Zajebiście, że tak powiem, oldskulowe cRPG. Zaawansowana (skomplikowana) mechanika, która skutecznie odsiewa casuali od prawdziwych fanów gatunku, bardzo ładna grafika, miła muzyka, NPC i towarzysze bardzo różnorodni z ciekawymi, różnorodnymi charakterami. Dialogi może faktycznie ciut za grzeczne, ale często zabawne. Swoją drogą wolę NORMALNE dialogi od "kółeczkowych dialogów" a la Mass Effect gdzie postać którą prowadzę mówi co innego niż wybieram a opcje dialogowe to tylko wybór dla Dobrego, Złego i Brzydkiego.

Ostatni prawdziwy cRPG. Takich gier już dzisiaj nie robią. Dzisiaj się robi konsolowe, zręcznościowe gówno dla casuali ze zręcznościowymi walkami, kółeczkowymi dialogami i biseksualno - homoseksualnymi romansami.

Strona 1 z 1