Forum Game Exe: Przebudzenie - kłopoty z instalacją - Forum Game Exe

Skocz do zawartości

Przebudzenie - kłopoty z instalacją Gra nie chce się zainstalować

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Revelak Ikona

• Piekarz
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 3

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 24 marzec 2010 - 20:03

Witam. Mam poważny problem z instalacją Dragon Age Przebudzenie.
Posiadam oryginalną podstawkę i oryginalny dodatek do Dragon Age Początek w wersji pudełkowej i pl. Chcę zainstalować Przebudzenie. Wszystko idzie w porządku do momentu instalacji po wpisaniu kodu płyty. Próbuje zainstalować patcha 1.03 i z początku wygląda na to, że instaluje się, ale potem stoi w miejscu kilkanaście sekund, a potem wyskakuje okienko z powiadomieniem: "Instalacja gry Dragon Age - Przebudzenie nie powiodła się."
Co zrobiłem?
Próbowałem już instalować po zrestartowaniu komputera. Odinstalowałem podstawkę oraz patche i zainstalowałem ponownie. Sprawdziłem najnowsze sterowniki. Nawet wymieniłem w sklepie płytę na inną. Nic mi to nie dało. Dodatek nadal nie chce się instalować. :verymad: :( Czy jest jeszcze jakiś sposób na ten problem?

Jeśli są potrzebne specyfikacje komputera to je wpiszę:
Procek: AMD Athlon 64 X2 Dual 4200+
2,21 GHz ; 2 GB RAM
Graficzna: GeForce 8600 GT 512 MB
System Operacyjny Windows XP Professional Servixe Pack 3

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Iluvatar Ikona

• Adept drogi sztyletu
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 412
  • KlasaZabójca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 24 marzec 2010 - 21:54

Hmm miałem coś podobnego, zainstalowałem podstawke u znajomego, a następnie zabrałem się do instalacji dodatku, przy patchowaniu wystąpił podobny błąd. Parę chwil się instalowało, następnie zatrzymało się i błąd. Natomiast u mnie w domu (to samo instalowałem) i poszło bez problemu. Niestety nie potrafię powiedzieć dlaczego wystąpił ten błąd.
Na początku myślałem że to wina systemu, on ma Windowsa 7, ja mam XP Home Edition, jednak z tego co widzę ty też masz XP i występuję ten sam problem, więc nie wiem.
Dołączona grafika

"Największą mądrością i siłą jest uznanie siły drugiego człowieka. Jedynie słabi poszukują w innych słabości"

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Revelak Ikona

• Piekarz
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 3

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 25 marzec 2010 - 16:08

Udało mi się znaleźć haka na ten problem :laugh: Ściągnąłem najnowsze kodeki i instalka od razu śmignęła.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Iluvatar Ikona

• Adept drogi sztyletu
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 412
  • KlasaZabójca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 25 marzec 2010 - 18:52

Wyświetl postUżytkownik Revelak dnia 25 marzec 2010 - 16:08 napisał

Udało mi się znaleźć haka na ten problem :laugh: Ściągnąłem najnowsze kodeki i instalka od razu śmignęła.

Najnowsze kodeki? Do czego? XD
Dołączona grafika

"Największą mądrością i siłą jest uznanie siły drugiego człowieka. Jedynie słabi poszukują w innych słabości"

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Revelak Ikona

• Piekarz
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 3

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 26 marzec 2010 - 00:07

Wyświetl postUżytkownik Iluvatar dnia 25 marzec 2010 - 18:52 napisał

Najnowsze kodeki? Do czego? XD

To ściągnąłem:

K-Lite_Codec_Pack_583_Full

Potem jak je wgrałem, przebudzenie zainstalowało się.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Iluvatar Ikona

• Adept drogi sztyletu
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 412
  • KlasaZabójca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 26 marzec 2010 - 14:26

Hmm trochę to dziwne, bo co kodeki mają do instalacji gry? :D No ale może o czymś nie wiem :D
Dołączona grafika

#7 Gość_goral*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 01 kwiecień 2010 - 23:35

wszysko się zgadza miałem podobny problem i zainstalowanie k-lite pomogło

#8 Gość_seba*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 02 kwiecień 2010 - 16:57

tak samo jak wyzej kodeki pomogly

#9 Gość_ebelbeb*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 02 maj 2010 - 19:53

Nie wiem o co chodzi ale k-lite codec faktycznie pomógł. Dziękuję dobrym ludziom, którzy to rozkimili. :-)
Najgorsze nie jest to, że taki problem wystąpił.
Najgorsze jest to, że po wydaniu kilkuset złotych na grę i dodatek, gdy podczas instalacji dostaję taki lakoniczny komunikat "nie powiodło się, kliknij zakończ i spadaj na szczaw" czuję się jak ostatni frajer. Nawet się tym lamerom, którzy wieli moje pieniądze, nie chciało właściwie napisać procedury obsługi błędów, żeby chociaż to badziewie powiedziało, że brakuje w systemie jakiegoś pliku (codeca, filtra, karburatora, czegokolwiek).

#10 Gość_Deska*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 04 sierpień 2010 - 19:29

Zainstolowalem na kompie tego K-Lite_Codec_Pack_583_Full i nadal wyskakuje mi ten błąd co zrobić??

#11 Gość_Gość*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 10 sierpień 2010 - 11:12

Ściągłem z torrentów Dragon Age przebudzenie, i mam tylko jakieś pliki, zadnej instalki, nic.
Czy wie ktoś co ja mam z tym zrobic??

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Courun Yauntyrr Ikona

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Gwardia Królewska
  • Postów 11122
  • SkądErelhei-Cinlu
  • KlasaDrow

Odznaczenia
Legion WybawieniaZłoty LewGwiazda NowegoSztandar KsięgiSztandar ZwojuCzujne Oko
Sztandar SzalonychBerło TworzeniaSztandar PorządkuSztandar PożogiSztandar CzujnościKielich Wiedzy
Serce WytrwałychStalowe Dłonie

Napisano 10 sierpień 2010 - 12:26

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 10 sierpień 2010 - 11:12 napisał

Ściągłem z torrentów Dragon Age przebudzenie, i mam tylko jakieś pliki, zadnej instalki, nic.
Czy wie ktoś co ja mam z tym zrobic??

Kupić oryginał. Piratom nie pomagamy. Btw - nie "ściągłem" tylko "ściągnąłem" ;)
Lolth, I got you under my skin

#13 Gość_rumak*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 30 sierpień 2010 - 04:33

Dzięki gościu za podanie nazwy tego pliku. I gdyby nie ten temat byłoby sporo szukania i zawsze pozostaje w pamieci ten moment niepewnosci. Jak sie ktos nie zorientuje o co chodzi to jest w d****, bo ani nie wie czy za duze wymagania czy cos innego. A w podpowiedziach do instalacji jest jedynie, ze po wyswietleniu 'instalacja się nie powiodła', nalezy ponownie wgrac DA poczatek..

#14 Gość_Kubanczyk*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 05 wrzesień 2010 - 10:14

Witam
Ja również mam podobny problem co moi poprzednicy. Mam następujący błąd: http://img697.images...8/problemns.jpg
Za 1 zainstalowaniem patch 1.03 (podobno) się zainstalował, wyskoczyło mi okienko z cmd i "coś" się tam działo, doszło do tego punktu jak na screenie i koniec :/
próbowałem tak jak poprzednicy wgrać kodeki k-lite, nic to nie dało, wgrałem nowsze, bodaj 6.3.0 i też nic. Zainstalowałem najnowszego 7zipa i dalej nie mam pojęcia o co chodzi. Zmieniłem też w opcjach by plik setup.exe był odtwarzany zgodnie z windowsem 2000 i to również nie pomaga. Z tego co mi się wydaje mój komputer ma problem z rozpakowaniem plików z rozszerzeniem .fev i .feb i zielonego pojęcia nie mam jakim programem lub kodekami mógłbym to zmienić... a i dodam że mojemu koledze który również ma orginała pożyczyłem dodatek i u niego wszystko jest ok.
Proszę o jakieś rady i pomoc.
Z góry dzięki:)

#15 Gość_Vermator*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 04 listopad 2010 - 18:46

Wystarczy uruchomić w trybie zgodności z win 2k, ale plik Setup, nie Autorun :)

#16 Gość_Zdzisław*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 06 listopad 2010 - 19:35

Witam. dziękuję za rady zawarte w tym temacie. Miałem ten sam problem i pomogło.

#17 Gość_misieq18*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 13 grudzień 2010 - 19:41

Dziwne. Pierwszy raz gdy instalowałem ten dodatek to było wszystko okej. Teraz miałem ten problem. Zainstalowałem k-lite i mi śmiga instalacja. Dzięki za pomoc

#18 Gość_kicura*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 14 sierpień 2011 - 18:00

Wystarczy odpalić Setup na płycie ze zgodnością z win 2000 i instalacja ruszy .

#19 Gość_Gość*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 09 październik 2011 - 11:22

Dzięki za podpowiedź, po K-Lite'cie wszystko śmignęło, podaje link do owego.
http://www.filehippo...53f2980adf2f1a/
Pozdrawiam:
777ugluk777

#20 Gość_lol123*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 14 kwiecień 2012 - 07:35

dzienki z góry mi odinstalownie pomogło i zainstalowanie k-lite

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Cethin skin by Eric Colon.