Idealista
#1 Gość_seeker*
Napisano 20 marzec 2010 - 16:12
Mam następujący problem. Od początku staram się grać idealistą, ale w misji w slamsach mam zagwozdkę. Pomagam pomocnikowi profesorka nie zabijam jego wrogów, spotkanych po drodze cywilów odsyłam do kliniki, batarianinowi na początku misji też pomogłem. Za wsztstko otrzymywałem punkty idealisty. A jednak po zakończeniu całości oprócz punktów idealisty załapałem 5-tkę egoisty. Jakim cudem ? Może mi ktoś pomoże jak wyjść z tego na czysto, to znaczy tylko z punktami idealisty. Próbowałem na kilka sposobów już przejść tą misję ale bez owocnie
Druga sprawa jest natury technicznej. A mianowicie w jaki sposób można przedłużyć czas wyświetlania komunikatów (dolny prawy narożnik) Osiągnięcia usprawnienia. Przeglądałem pliki config ale hie mogę tego znaleźć. Proszę o pomoc.
Napisano 20 marzec 2010 - 18:00
Czas wyświetlania komunikatów chyba jest na stałe ustalony w grze. Być może wpisanie czegoś w którymś z plików konfiguracyjnych zmieni wartość domyślną, ale ja sam nie mam pojęcia jak to zrobić. Spróbuj zapytać w dziale technikaliów na oficjalnych forach BioWare, tam siedzi sporo mądrych głów, które zajmują się modowaniem i znają silnik gry od podszewki, może Ci pomogą.
Napisano 07 lipiec 2010 - 12:43
Użytkownik morton24 dnia 28 maj 2010 - 22:16 napisał
[Dodano po 12 minutach]
Powyższy cytat to dobra rada dla kogoś kto chce sprawić by kilka punktów renegata nie wywarła większego wpływu na postać Sheparda tym bardziej iż dokonano zmian w stosunku do ME1 co do zachowań,lecz mówiąc szczerze moim zdaniem powinieneś eksperymentowac odrobinę mieszając zachowania renegata z idealistą( pilnując by idealistyczne zachowania zawsze brały górę,nie możesz obiecać komuś pomocy a potem go zastrzelić bo tak punkty renegata posypią sie jak z rękawa,lecz wścibskie wypytywanie kogoś o cos by zaspokoic swa ciekawość czy pojedyncze walniecie w czasie pzrepytywania kogoś nie powinno mieć wielkiego wpływu na twą postać .Wtedy gra jest ciekawsza i bardziej realistyczna.
Napisano 04 sierpień 2010 - 00:50
PS. Za zabicie Miażdzypaszczy jest +15 punktów do egoizmu
Napisano 06 sierpień 2010 - 19:06
Użytkownik shiro995 dnia 04 sierpień 2010 - 00:50 napisał
PS. Za zabicie Miażdzypaszczy jest +15 punktów do egoizmu
Żadnych punktów za zabicie miażdżypaszczy się nie dostaje no chyba że punkty PD.

Pamiętaj nigdy nie wygrasz życia, bo życie to jedna wielka przegrana.
Napisano 24 sierpień 2010 - 21:43
#13 Gość_Seba*
Napisano 02 kwiecień 2011 - 13:19
Użytkownik Lily dnia 02 kwiecień 2011 - 12:27 napisał
Na pewno? A więc jeśli zależy mi na punktach idealisty, nawet jeśli podczas rozmowy będę mógł użyć działania renegata i tak go użyję gdyż nie dostanę punktów idealisty. A tak to przynajmniej dostanę renegata.
Dobrze myślę?
Napisano 02 kwiecień 2011 - 14:41

Logowanie
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź