Ulubiony towarzysz Głosujcie!
Napisano 22 sierpień 2010 - 09:17
Napisano 23 sierpień 2010 - 20:05
Widzę, że nikt nie wybrał Jacoba, no nie dziwię się postać najbardziej drętwa ze wszystkich, bez własnego zdania, poglądów i żadnego ducha.
Napisano 24 sierpień 2010 - 08:57
- Tali; ponieważ to bardzo fajna postać, i można z nią przeżyć fajny romans, szkoda tylko, że jej przydatność w walce spadła względem jedynki, ale i tak mam do niej duży sentyment bo przeszedłem z nią całą jedynkę.
- Mordin; ma fajne teksty i jest bardzo humorystyczną postacią, oprócz tego bardzo przydatny w walce
Ps. Nie rozumiem czemu tyle osób oddało głos na Kriosa, mnie ta postać odrzuciła od siebie już na początku przez tą jego ckliwą historię i skrzekliwy głos, a jeśli chodzi o walkę to zawsze był ktoś kogo bardziej przydało się zabrać.
Napisano 18 październik 2010 - 16:47
2. Legion ,ten to wymiata szczególnie jego "Błąd"(tak fajnie to wymawia
3.Garrus bardzo fajna postać ,ale najlepsze komentarze Jokera na temat Garrusa : "Ciesze się że Garrus jest z nami.Jego lubiłem ze wszystkich najbardziej , zawsze drętwy jak słup".
P.S.
Brakuje MORINTH(dobrze?) , ona też może zostać towarzyszem.
Tak w ogóle to powinni być wszyscy towarzysze np. Joker(tak , tak połamaniec nasz) , to też nasz towarzysz który kieruję statkiem , a kto nas bronił ogniem zaporowym przed ZBIERACZAMi no kto
Napisano 11 grudzień 2010 - 23:41
[Dodano po 9 minutach]
Za to przydałoby się umieścić Kasumi.Postać silna,zachowująca się trochę nieodpowiednio w niektórych miejscach i ogólnie zaskakujaca tekstami,wzbudzającymi śmiech itp. Co prawda nie jest może specjalnie żywotna bo przy wystawieniu na ostrzał szybko pada ale i tak się przydaje
Napisano 06 luty 2011 - 05:54
Następnymi postaciami są Garrus i Grunt. Dlaczego? Z tego względu że oboje mają strzał wstrząsowy (czyli razem trzy strzały wstrząsowe jeżeli grasz żołnierzem). 3x strzał wstrząsowy powala duże grupy wrogów a leżący przeciwnicy to łatwy cel.
Krios również całkiem nieźle się prezentuje jako snajper.
Patrząc ze strony fabularnej to uważam że wszystkie postacie mają ciekawą historię. Każdy z nich pochodzi z różnych środowisk, planet, każdego życie ukształtowało inaczej. Na normandii można się spotkać z przyjaźnią jak i wrogością. Wrogością na tle rasowym oraz poglądowym a nawet między organizacjami. Na statku panuje dobry klimat i szybko się w niego wczułem.
Napisano 06 luty 2011 - 14:48
1)Tali-bardzo fajna postać w grze.Zdecydowanie nie da się jej nie lubić.Gdy grałem męską postacią miałem z nią romans.Poza tym jest prawdziwą przyjaciółką Sheparda na dobre i złe.
2)Samara-szybko ją polubiłem.Ma fajne wdzianko lojalnościowe i nawet stanowi silne wsparcie,bo jej rzut szybko poradził sobie z grupą zombich na tym martwym Żniwiarzu i statku Zbieraczy a jej spustoszenie rozwalało Zwiastuna."Przygotuj się na spotkanie z wiecznością"(czy coś w tym stylu)
3)Mordin Solus-od czasu ME1 zawsze chciałem mieć za towarzysza salarianina.Prawda to,że mówi szybko i pojedyńczymi zdaniami ale mi to nie przeszkadzało.Jak to powiedziała nasza Kelly Chambers "Przypomina mi trochę chomika,ale będzie bardzo produktywnym członkiem załogi.
Cytat
Z tą opinią się zgadzam i moja jest taka sama co do reszty towarzyszy i fabuły gry.
Pozdrawiam

"Kroczysz mroczną drogą, ale jest ona najmroczniejsza dopiero wtedy, jeżeli zamkniesz oczy"
"Czasami mały aniołek musi utrzymywać pozory"
Napisano 11 kwiecień 2011 - 23:13
Wg. mnie? Tali i Garrus strasznie mi sie razem podobaja, jak ze mna laza. Garrus i Grunt tez sa calkiem niezli razem (polecam obejrzenie ich dialogow ze soba, zwlaszcza w klinice podczas pojscia po Mordina).
Mordin oferuje calkiem smieszne komentarze (np. na Tuchance podczas rekrutacji Grunta).
Samare i Jack rzadko ze soba bralam, bo jakos nie zalezalo mi na trzymaniu ze soba biotyka zwlaszcza, ze gralam Vanguardem, wiec akuratnie nie wiem. Na temat Jacoba i Mirandy sie po prostu nie wypowiem, bo tak szybko jak moglam sie ich pozbyc tak szybko to tez i zrobilam.
Thanea i Garrusa czesto ze soba bralam, bo podoba mi sie opcja posiadania dwoch snajperow ze soba, kiedy nieudanie staram sie wykorzystac swoje moce biotyczne w walce, ale nie przypominam sobie, zeby mieli jakies super dialogi pomiedzy soba.
Legiona bardzo lubie jako postac, ale nie zalezalo mi wielce na braniu go ze soba jakos...
Tak wiec top 3: Garrus, Tali i Grunt.
Napisano 14 lipiec 2011 - 12:39
Tali Zorah Vas'Normandia -Waleczna, Wytrzymała
Garrus Vakarian- Waleczny,Wytrzymały, Jego Strzał Obalający, jest bardzo dobry
Miranda Lawson- Silna, Wytrzymała, oraz jej moce biotyką imponują na polu bitwy.
Mordin Solus- Mało ma życia, ale Krwiowybuch oraz Silne Spalenie są dobre na każdego przeciwnika.
Reszta jest kiepska moim zdaniem, jeszcze jest Legion, ale On nadaje się tylko do Walki z Gethami, gdy ma Hakowanie SI
Napisano 26 lipiec 2011 - 16:06
Thane - zabójca z sumieniem, za jego oryginalność
Legion - geth przyjaciel, niezły pomysł
Garrus - mimo, że nie było zbyt dużo rozmów z nim to i tak go lubiłem (w ME1 też), w ME1 miał fajne teksty z Wrexem, na dodatek jest najlepszym przyjacielem Sheparda, bo nas nie zostawił (Tali jest nie tylko przyjacielem)
Mordin - Salarianin, jedyny profesor, bardzo dobry dubbing polski, dobre teksty, jego umiejętności są bardzo przydatne
Grunt - zastąpił mi Wrexa, choć nie miał tak dobrych tekstów jak on to jego zapał do walki był tak samo niezdrowy
Jacob - bardzo fajne zadanie lojalnościowe z wyborem moralnym, był najlepszym kumplem mojego Sheparda
Napisano 02 marzec 2012 - 23:30
ps: ponad 2 miesiące temu skończyłem 39 lat. Mój syn właśnie skończył 12 lat. I dalej rajcuje mnie jak to się skończy( Mass Effect). Dla takich chwil warto żyć. Mimo, że pewnie BioWare i EA rozmienią to na drobne. Pewnie dadzą kiedyś MMO, i w cholerę DLC-ów. Ale czekam na zkończenie tej historii. Może trochę naiwnej, trochę głupiej. Ale tak nas wszystkich zajmującej. My ludzie, patrzymay daleko w przyszłość. Patrzymy tam, gdzie nikt nie był, ponieważ nasze życie jest krótkie. Osiągnijmy niemożliwe. Sięgnijmy gwiazd. Ponieważ tylko dzięki marzeniom jesteśmy ludźmi.

Logowanie
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź