Forum Game Exe: Postacie... - Forum Game Exe

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Postacie... czyli... kim gracie?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Tamc. Ikona

• Licz
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 8677
  • SkądCzęstochowa
  • KlasaNekromanta

Odznaczenia
Złoty LewGwiazda NowegoSztandar KsięgiSztandar ZwojuCzujne OkoZieleń Wiedzy
Symbol MarsaPierwsza BrygadaBerło TworzeniaTarcza ChwałySztandar PożogiSztandar Czujności
Kielich WiedzySerce WytrwałychPuchar MądrościStalowe Dłonie

Napisano 13 styczeń 2009 - 23:58

Ha, zatem proszę pochwalcie się kim przemierzacie świat Dragensanga i jakie macie wrażenia? Kim najłatwiej? Kim najtrudniej? ;)

Bzium.

397 artykułów dla GE

Am I legend?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   LIRAEL Ikona

• Łowca
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 635
  • SkądŁódź
  • KlasaŁowca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 14 styczeń 2009 - 08:47

Metamag i elfi bojownik - całkiem nieźli wojacy a magizbroja to jest przegęty czar w sumie postać jest prawie nie do ruszenia...kiepsko to jest zbalansowane bo gdzieś tak od 6 poziomu postaci ,mag sie robi dużo lepszym kilerem od woja i to w pierwszej lini z mieczem w łapie..niestety czary ofensywne są do bani i za bardzo się nie ma co nastawiać na "typowego"maga....

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Iluvatar Ikona

• Adept drogi sztyletu
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 412
  • KlasaZabójca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 15 styczeń 2009 - 12:50

Wyświetl postUżytkownik LIRAEL dnia śro, 14 sty 2009 - 07:42 napisał

Metamag i elfi bojownik - całkiem nieźli wojacy a magizbroja to jest przegęty czar w sumie postać jest prawie nie do ruszenia...kiepsko to jest zbalansowane bo gdzieś tak od 6 poziomu postaci ,mag sie robi dużo lepszym kilerem od woja i to w pierwszej lini z mieczem w łapie..niestety czary ofensywne są do bani i za bardzo się nie ma co nastawiać na "typowego"maga....

Dla mnie też zaskoczeniem było to że mag lepiej wymiata od woja : D
Zdecydowanie prościej i ciekawiej gra się magiem :P
LIRAEL nie przesadzaj że czary ofensywne są do bani bo jak na żywotność postaci to bardzo dobre obrażenia zadają (Rzucasz kulę ognia albo ten drugi czar co podpala i nikt Ci nie podskoczy : D) a efekty też są spoko. Szczególnie podobają mnie się efekty zaklęć przywołania :)
Jest jeszcze fajny piorun, cuchnąca chmura (czy jakoś tak) i zamiana w kamień (jak musisz się podleczyć :) )

BTW. Który czar według was jest lepszy i dlaczego:
Przyzwanie żywiołaka? Dżina, Szkieleta czy Cienia? :D
Dołączona grafika

"Największą mądrością i siłą jest uznanie siły drugiego człowieka. Jedynie słabi poszukują w innych słabości"

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   LIRAEL Ikona

• Łowca
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 635
  • SkądŁódź
  • KlasaŁowca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 15 styczeń 2009 - 17:17

No tak ,tylko że kulke dostajesz dopiero w Tallon czyli prawie przez pół gry latasz tylko z gromem albo tym ogniowym podmuchem który się tak dłuuuugo rzuca że maskara...i rzucisz dwa i nie ma energii już.....wiec postać "baldurowego" maga odpada w sumie a szkoda..:( z czarów biorę dzina, do mojego maga bitewnego na wyższych poziomach całkiem fajnie młóci mieczem:)ale ma kiepski pancerz więc szybko ginie :( a Bojownik niestety nie ma przywołań , ale może i dobrze bo naprawdę ta magikozbroja to przęgiecie...:)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Iluvatar Ikona

• Adept drogi sztyletu
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 412
  • KlasaZabójca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 18 styczeń 2009 - 14:18

Heh LIRAEL ja rzucałem 4x ten ognisty podmuch po wizycie w Moorbridge dzięki kosturowi, który zwiększał o 10 Energię Astralną :P
Poza tym masz jeszcze miksturki many :D Co do dzina to masz rację ... jest niezły ;)
Dołączona grafika

"Największą mądrością i siłą jest uznanie siły drugiego człowieka. Jedynie słabi poszukują w innych słabości"

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   LIRAEL Ikona

• Łowca
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 635
  • SkądŁódź
  • KlasaŁowca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 21 styczeń 2009 - 23:24

No niby z kosturem można pobiegać ale zadaje tak śmieszne obrażenia ,że szkoda gadać...a i dwie łapy zajmuje więc odpadają tarcze i premie do parowania....szybciej się wykańcza przeciwnika za pomocą miecza niż magii w tej gierce nawet będąc magiem..:(

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Iluvatar Ikona

• Adept drogi sztyletu
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 412
  • KlasaZabójca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 24 styczeń 2009 - 15:48

Wiesz tak na dobrą sprawę to wszystkie bronie zadają kiepskie obrażenia a walka nie jest jakaś powalająca :/
Nie mogę patrzeć jak mój wojownik walczy mieczem dwuręcznym ... Tak jakby chciał a nie mógł ... dotyka przeciwnika zamiast uderzać =/
Gdyby nie "specjalne ataki" to chyba bym umarł z nudów podczas walki :P Dlatego zdecydowałem się postawić na Energię Astralną u maga i rzucać zaklęcia :)
Dołączona grafika

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   LIRAEL Ikona

• Łowca
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 635
  • SkądŁódź
  • KlasaŁowca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 26 styczeń 2009 - 20:48

No tutaj to dużo lepsza broń to taka co zadaje rany...5 i po przeciwniku...:D ,ja poszedłem 2 postaciami w łuki i jestem całkiem zadowolony ,młócą aż miło...:)

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   kwakwarakwa Ikona

• Giermek
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 104
  • Skądmam 100 tys $
  • KlasaZłodziej
  • W Faerun Game1350

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 28 styczeń 2009 - 19:26

W sumie grając swoim łotrem myślałem, że będzie ciekawa gra, a tu łotr a nic wspólnego z typowym zawadiaką co myśli wyłącznie o własnej kiesce, a tu przychodzi co do czego i łotr ratuje cały świat powoli to robi się kapkę nudne :P
Dołączona grafika

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   LIRAEL Ikona

• Łowca
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 635
  • SkądŁódź
  • KlasaŁowca

Odznaczenia
Kielich Wiedzy

Napisano 31 styczeń 2009 - 10:27

hehe ogólnie to w ostatnich rpgach...chcąc nie chcąc rautujemy dupsko całemu światu...ale tutaj faktycznie wczuć się w bohatera jest ciężkawo...:(

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   kwakwarakwa Ikona

• Giermek
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 104
  • Skądmam 100 tys $
  • KlasaZłodziej
  • W Faerun Game1350

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 13 kwiecień 2009 - 23:39

A się tak napaliłem na zabawę w złodzieja co wkrada się do możnowładców. A tu tylko dobrymi co za kicha. To Nwn2 miał lepszą zabawę w tym deseniu bo można było robić zadania od złodziei i włamy. :D
Dołączona grafika

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Beron Heavyhand Ikona

• Inżynier
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 435
  • SkądWrocław
  • KlasaKrasnolud
  • W Faerun GameBeron Heavyhand (72)

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 06 lipiec 2009 - 14:16

No prawda ;/ Samymi dobrymi ciołami można grać. Przerażają mnie idiotyczne teksty typu "Cicho siedź żmijo jedna" zamiast "zamknij morde kretynie". Gram krasnalem z dwuręcznym młociskiem, bo fajnie wygląda, ale miałem zamiar stworzyć takiego mrocznego bohatera-najemnika. Klima toś, jak Czarna Kompania (to seria książek). A tu żopa, bo niemieckie pedałki w getrach i szczerą buźką łażą po planszy :P Gra dobra i pełno fabuły, jak widzę, lecz wolę porządny klimat z wiedźmina, bo tam się nie obcyndalają, tylko mówią, jak trza :D Nie powiem, że gra zła jest, bo zaraz sam ją sobie odpalę, ale to gra od 12 lat jest. Coś, jak wiedźmin tyla, że dla dzieci i z trochę gorszą grafą.
Taka prawda.

Jeśli kłamię, niech wejdę krasnoludowi w drogę!
Jestem krasnoludem, który wziął sobie za żonę uroczą dziewoję o pięknych kształtach. Zapamiętaj to! Jestem uparty, groźny i mam drewnianą chochelkę obitą różowym futerkiem. Lepiej ze mną nie zadzierać.

Dołączona grafika
Pec Ci w oko...
Niech będzie pochylony...

Dołączona grafika Dołączona grafika
Cóż, jeśli kiedykolwiek będziesz w potrzasku...
...to napisz petycję ;p

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   luty Ikona

• Piekarz
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 4

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 14 marzec 2010 - 16:32

Ja gram jeszcze szarlatanem ( ale okropna postać utknąłem na górach krwawych). Każdą Frakcją krasnoludową i oczywiście wojem. Resztę wypróbuję jak wyjdę z tych głupich gór.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Mortton Ikona

• Wojownik Hirdu
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1159
  • Skądz głębi otchłani
  • KlasaKrasnolud
  • W Faerun GameMorton ID(2281)

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 01 maj 2010 - 15:42

ja gram krasnoludzkim najemnikiem, ludzkim wojownikiem i elfim łowcom najłatwiej krasnoludem bo mały :P najtrudniej elfim łowcom jak ci drużyna padne i zostaniesz sam to masz tylko sztylet i dupa :mad: robią z ciebie salceson :thumbsup: i też utkonłem elfem w górach krwawych stanołem po stronie krucjaty i lipa.
Dołączona grafika
Pamiętaj nigdy nie wygrasz życia, bo życie to jedna wielka przegrana.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Finrod Ikona

• Strażnik Lasu
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 255
  • SkądKraków
  • KlasaDruid

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 12 listopad 2010 - 14:59

Poszukiwacz - klimatyczny krasnoludek, w boju dość wszechstronny z różnymi opcjami zaszkodzenia przeciwnikowi, w kontakcie raczej średni - dobry na drugiego wojownika.
Kusza to potężna armata, nabijająca grube rany, a ze strzałem krytycznym można z dużej odległości wyeliminować pół wrażego oddziału praktycznie bez walki - niestety jest bardzo wolna (2, czy w większości 4 tury na strzał). Ze względu na marnowanie większości wytrzymałości na potężne strzały, nie inwestowałem specjalnie w aktywne zdolności do walki kontaktowej (same bierne, prócz tarczy i uników), więc z oburęcznym obuchem w dłoniach, poszukiwacz nie był szczególną maszynką do zabijania. Ciekawym dodatkiem są pułapki zakładane podczas starcia - szczególnie 'wywrotki' (np. proste wnyki) - leżący przeciwnik przestaje być taki groźny.

#16 Gość_123adolf321*

• Grupa Goście

Odznaczenia

Napisano 23 styczeń 2011 - 14:39

a co myślicie o łuczniku? ja zaczynam nim grac i jest moim zdaniem troszkę słaby

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   kat595 Ikona

• Nowy
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 5

Odznaczenia
-- brak --

Napisano 20 lipiec 2011 - 15:33

ja grałem wojownikiem przeszłem do tych krwawych gór tam woj był do bani więc zmieniłem se na łowce całkiem dobry gdy ma ten czar magizbroje i łuk
:drag:

[Dodano po 6 minutach]

moim zdaniem najsłabszy jest złodzziej nie ma żadnych skilli a sztylety jako takie zadają małe obrażenia.Najlepiej mi sie gra elfim łowcą,umie obsługiwać się z łukiem można nim rzucać czary ja mu jeszcze dałem szablę walczy w zwarciu tylko z magizbroją

[Dodano po 2 minutach]

Wyświetl postUżytkownik 123adolf321 dnia 23 styczeń 2011 - 14:39 napisał

a co myślicie o łuczniku? ja zaczynam nim grac i jest moim zdaniem troszkę słaby

łucznik jest dobry tylko niech ktoś inny sciąga na siebie wrogów a łucznik niech se strzela

[Dodano po 3 minutach]

Wyświetl postUżytkownik Mortton dnia 01 maj 2010 - 15:42 napisał

ja gram krasnoludzkim najemnikiem, ludzkim wojownikiem i elfim łowcom najłatwiej krasnoludem bo mały :P najtrudniej elfim łowcom jak ci drużyna padne i zostaniesz sam to masz tylko sztylet i dupa :mad: robią z ciebie salceson :thumbsup: i też utkonłem elfem w górach krwawych stanołem po stronie krucjaty i lipa.

daj elfowi magizbroje i naucz go radzić sobie z mieczem lub szablą :thumbsup:

[Dodano po 3 miesiącach]

Wyświetl postUżytkownik Iluvatar dnia 15 styczeń 2009 - 12:50 napisał

Dla mnie też zaskoczeniem było to że mag lepiej wymiata od woja : D
Zdecydowanie prościej i ciekawiej gra się magiem :P
LIRAEL nie przesadzaj że czary ofensywne są do bani bo jak na żywotność postaci to bardzo dobre obrażenia zadają (Rzucasz kulę ognia albo ten drugi czar co podpala i nikt Ci nie podskoczy : D) a efekty też są spoko. Szczególnie podobają mnie się efekty zaklęć przywołania :)
Jest jeszcze fajny piorun, cuchnąca chmura (czy jakoś tak) i zamiana w kamień (jak musisz się podleczyć :) )

BTW. Który czar według was jest lepszy i dlaczego:
Przyzwanie żywiołaka? Dżina, Szkieleta czy Cienia? :D

dżin jest najlepszy ziomekiem przyzwania :thumbsup:

[Dodano po 6 minutach]

Wyświetl postUżytkownik LIRAEL dnia 21 styczeń 2009 - 23:24 napisał

No niby z kosturem można pobiegać ale zadaje tak śmieszne obrażenia ,że szkoda gadać...a i dwie łapy zajmuje więc odpadają tarcze i premie do parowania....szybciej się wykańcza przeciwnika za pomocą miecza niż magii w tej gierce nawet będąc magiem..:(

z tym kosturem to racyjka ale magia jest lepsz od jakichkolwiek swordów czy czegoś tam :drag:

Strona 1 z 1