Ulubiony towarzysz/NPC
Napisano 05 sierpień 2008 - 00:31
Napisano 05 sierpień 2008 - 16:01
Heh Po prostu uwielbiam jego teksty
"Największą mądrością i siłą jest uznanie siły drugiego człowieka. Jedynie słabi poszukują w innych słabości"
Napisano 05 sierpień 2008 - 16:14
Wrex jest akurat tym "muscle" teamu. Było dla mnie dużym zaskoczeniem, że dostał klasę żołnierz/biotyk. No, ale żołnierz był już zajęty... damn you Ashley!
Napisano 06 sierpień 2008 - 22:10
Widzę, że znalazłam kogoś do palenia Liary na stosie. PRECZ Z LIARĄ... Coś konkretnego cię wkurzało w Ashley?
Napisano 06 sierpień 2008 - 22:36
SPOILER:
Ale strasznie nie lubiłem Kaidana. Po prostu nie lubiłem. Potem mnie ćwoki postawiły przed wyborem "Ratować Ashley czy Kaidana" Moim zdaniem należało ratować BOMBĘ a ich olać
Napisano 06 sierpień 2008 - 23:58
A propos ratowania Kaidana i Ashley. Grając kobietą, kiedy wybierasz Kaidana do uzbrajania bomby i później wracasz po niego, a nie po Ashley, po całej tej gadce i walce z Sarenem, Shepardowa pomaga Alenko wstać co kończy się tym, że bierze go na plecy. Przysięgam, prawie się udusiłam ze śmiechu kiedy zobaczyłam to pierwszy raz, naprawdę XD. Ja rozumiem, wygląda to normalnie, kiedy to robi maleShepard z Ashley, cholera, niech zamiast Ashley będzie nawet ten nieszczęsny Kaidan, ale femShepard...? XD
---
A ja akurat Kaidana lubiłam. Może ze względu na moją sympatię do Raphaela Sbarge'a. Polubiłam gościa jako Carth'a w KotOR'ze, zauroczył mnie jako Scorch w Republic Commando, więc cóż, to było dla mnie raczej oczywiste, że i Kaidana polubię. Szczerze mówiąc, to Alenko jest moim ulubiony BioWare'owskim boyem (nie, nie jestem kolejną cholerną fanką Carth'a Onasi, co to to nie). Chociaż muszę przyznać, że to jego ciągłe "always a way out" mnie wkurzało. Cytując z forum BioWare'u: nawet jeśli Shepardowa miałaby opcję dialogową "bierz mnie tu i teraz, na miłość boską!" on nadal by się wahał.
Napisano 07 sierpień 2008 - 12:51
Ostatecznie Wrex też okazał się tak z lekka miękką pałą
Ogólnie granie paragonem było za łatwe. Nawet SAREN okazał się na końcu miękką pałą. Fakt że dało się go przekonać do zmiany zdania WTEDY, kiedy już wytłukł pół cytadeli był dość naiwny.
Ostatecznie tylko Tali i Garrus nie palnęli w grze nic głupiego.
Napisano 07 sierpień 2008 - 13:06
Atis co do "kolesia od Carth'a" to masz racje
BTW Garrus jest moim zdaniem świetny w PL DUBBING!!!
"Największą mądrością i siłą jest uznanie siły drugiego człowieka. Jedynie słabi poszukują w innych słabości"
Napisano 11 sierpień 2008 - 22:10
Napisano 12 sierpień 2008 - 00:27
Akurat tak się złożyło, że Kaidan ma jakąś taką najprawdopodobniejszą historię, taką najbliższą normalnemu żołnierzowi. Zauważyłam dziwną tendencję w życiowych historiach członków drużyny Sheparda. Liara jest córką Matki (co prawda ubarwieniem było, że jest córką dwóch Asari...), Tali jest córką jednego z Generałów dowodzących Flotylli, Wrex jest synem wodza Kroganów, Ashley jest wnuczką jednego z generałów Przymierza (ale podobało mi się, że to akurat ten spod Shanxi). Blisko tego poziomu jest Garrus, który jest synem wysoko postawionego służbisty z C-Secu. Wyróżniać się jeszcze może przecież Joker (którego ubóstwiam ponad wszystko, Seth Green wymiata całą obasdę tej gry), ze swoim syndromem...
---
[Dodano po 44 minutach]
Elaine, chciałaś powiedzieć "postawa Kaidana PRZED Ilos", rzecz jasna wobec femShepard... XD
Liara i femShepard, zostało ewidentnie przyjęte jako związek hkmoseksualny, w środowisku graczy, mimo iż w grze dobitnie jest wyjaśnione, że Asari nie mają konkretnej płci. Dlaczego więc nie można zaserwować komandorowi Shepardowi jakiejś... gejowskiej akcji? Jestem pewna, że mój Shepard I Kaidan byliby cudowną parą, żyjącą długo i szczęśliwie... HAHA, jestem chora.
Napisano 12 sierpień 2008 - 22:36
Napisano 13 sierpień 2008 - 19:00
Napisano 14 sierpień 2008 - 01:32
Śmierć Jokera to nie będzie zbyt duży skok na serce graczy. Pozatym. Jak ma zginąć? Cała Normandia musiałaby przepaść z nim.
Napisano 15 sierpień 2008 - 11:10

Logowanie
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź